dilluns, 9 de març del 2009

Comentari de text 2n. 9 de març

Comentari de la setmana. Ja sé que aneu amb molta feina, però estaria bé que ho intentàreu.
Aquesta setmana el text prové del diari digital PICA'M.
El dia de la Dona 8 març de 2009
per Lucrècia de Borja
Les nostres avantpassades s’han dedicat sempre a la criança de la prole i les coses de la casa, mentre l’home feia de suministrador per a la familia. Per a bé o per a mal, el món del treball ha estat dels homes. Les dones hem tingut el paper de dependets i subordinades a la familia i ells el de dependents i subordinats a la feina per poder sustentar el deliri de la seua superioritat.
Les dones hem hagut de reivindicar la nostra incorporació al món del treball per poder evidenciar la igualtat política. Hem demostrat estar capacitades per fer qualsevol tipus de feina, entrant amb força als diferents sectors laborals.
Sabem que els homes i les dones som diferents. La seua organització quimico-cerebral és menys generosa que la de les dones. Realment, no estan dotats per igualar el desplegament operatiu del que som capaces nosaltres. Treballar, criar i portar una casa són coses que fan milers de dones. Quants homes ho fan?? Estan capacitats per fer-ho?? Podem requerir-los igualtat de comportaments?? Biològicament no estan preparats.
Però podem fer una altra cosa… i si convertim la Incorporació al Món Domèstic en un Dret de l’Home?? Es tracta de perseguir un triomf cultural, enlloc d’admetre un fracàs biològic. I fins i tot els podem posar el seu dia, eh!!A vore… al maig hi ha dates lliures i ja fa bon solet… el dia 19 (en commemoració a Sant Josep)?? va bé?? A la una… a les dues… adjudicat!!
El 19 de maig serà el Dia de l’Home Millorat, en homenatge als primers homes que van caure abatuts per l’exèrcit dels productes de neteja, defensant així el seu dret a ser Sapines, a més d’Homo. Aneu preparant les pancartes per a la mani… Endavant homes millorats!!