dimecres, 16 de maig del 2012

De llibres i poesia

Una de les coses que fan que l'efecte "multitasca" pague la pena és el continu aprenentatge.Us explique.
Ja sabeu que una de les moltes dèries meues és acostar-vos el món de la literatura, més concretament en aquests últims temps, el de la poesia. I, sobretot el de la poesia feta per dones.

Les raons ja les sabeu: cal fer visible allò que existeix, però que sembla que no per la manca de mitjans "formals o oficials" que canalitzen la informació.
Un exemple: si aneu a una llibreria convencional de València proveu de buscar "el racó" de poesia. Veureu que és ben menut, però hi és. Aprofundiu i busqueu els textos en valencià/català. Amb sort, trobareu l'Estellés, el Martí i Pol, Espriu... Seguiu amb l'experiment i cerqueu algun nom de dona entre els autors. Tindreu èxit si hi trobeu un o dos -M.Mercé Marçal? Montserrat Abelló? ... I ALERTA: dic llibreries convencionals-centrecomercials-multinacionals... Per sort, encara hi queden llibreries amb llibreters i llibreteres amb una profunda estima pels llibres, però aquest serà un altre tema.


11. Razef PlaquetesTota esta introducció és per contar-vos que diumenge a la Trobada  em trobí -redundància, però així fou- amb la paradeta de l'editorial  Edicions 96 que tenia exposats un bon grapat de llibres de poesia. En concret, la col.lecció Razef  plaquetes. És un col·lecció curiosa, d'allò que diuen "plaquetes" de poesia en valencià, els volums de la qual apareixen sempre per parelles: una obra original en valencià i una traducció acompanyada de la versió original. Us convide a fer un tomb per la pàgina de l'editorial i mirar títols i autors i autores,  i per la botiga on line, que al remat potser serà l'únic lloc on podem aconseguir-los. Ah! els preus de les raquetes són ben assequibles!

Us deixe amb la Laia Noguera
Va ser sorprenent.
Però t'acostumes
a sorprendre't

2 comentaris:

Maria Josep Escrivà ha dit...

Moltíssimes gràcies, Anna, en nom d'Edicions 96 i en el meu propi. Saps que els incondicionals de la poesia solem treballar-hi sense esperar res a canvi. Però t'he de reconèixer que, quan algú com tu es fixa en aquestes petites joietes (ho dic perquè així els considere, aquests quaderns petits, però importants, que l'editorial ens concedeix de publicar com una debilitat especial), que t'hi hages fixat, m'ompli de satisfacció.
Una abraçada forta. Li ho ensenye també a la Laia Noguera, que segur que se n'alegra.
Celebre quella trobada de València on "ens vas trobar", i on et vaig conèixer.
Molta sort, i molt de coratge per a tirar endavant totes les teues batalles, personals i professionals.

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Em sembla una idea boníssima la coŀlecció “Razef plaquetes”. És ideal per promoure la poesia en valencià, alhora que es promou la poesia de tot el món. Visca la poesia!