dilluns, 25 de novembre del 2013

Isidre Crespo: Estellés, una poesía plena de vivències.

“Els llibres no supleixen la vida, però la vida tampoc supleix els llibres”

Divendres passat, 22 de novembre, vàrem anar a una eixida per Valéncia que ens portaria fins a la Plaça del llibre per a escoltar a una persona que ja coneixíem, Isidre Crespo parlant sobre Vicent Andrés Estellés.

Isidre va començar (com va començar l’altra vegada) amb la paraula “vida”. Ens va explicar que eixa paraula definia molt bé a Estellés, ja que en els seus poemes es reflexen vivències personals de l’autor. Ens va mostrar, utilitzant recursos com música i imatges, que Estellés era un poeta que invitava el lector a endinsar-se en els seus poemes plens de vivències. Ens va explicar que Estellés va ser un poeta molt lligat al poble mitjançant la lectura del poema “Un entre tants” en la qual va participar el nostre company de classe, Alex Higueras. Aquesta unió amb el poble la va relacionar amb la manera com Salvador Espriu  es sentia lligat al poble (Això el demostrava amb “El meu poble i jo”). Per últim, ens va mostrar -amb alguns poemes com el dedicat a son pare, que va llegir Olga Mykhaylyuk-  que Estellés escrivia des de la memòria, és a dir, la seua poesia esta plena de records personals.
Com a final, Isidre Crespo ens va llegir un poema que va compondre el dia després de la mort d’aquest autor, Vicent Andrés Estellés.
Ruben Megia, 2n Bat